top of page

Hagedesign

I tillegg til gartnerutdannelse har jeg treårig kunstutdannelse og diplomastudier i hagedesign tatt hos Successful Gardendesign.

Dette har gitt meg en god estetisk sans, som gjør at jeg kan skape vakre og spennende utemiljøer.
 

Hagen skal gli naturlig inn i omgivelsen og passe til huset. Valg av materialer og planter er viktig i forhold til hvilken stemning som er ønskelig. Jeg tilstreber at hagen skal være frodig gjennom hele sesongen. 
 

Min tanke er at en vellykket hage, er en hage å komme hjem til etter en slitsom dag på jobb, der man kan senke skuldrene, koble av, gi litt glede så man kan samle overskudd.

Dette skjer

Vi avtaler et tidspunkt for første møte der jeg kan komme å se på hagen og vi kan gå gjennom ønkser, behov etc. Bor det flere voksne i huset er det lurt at begge er tilstede ved dette møte. Da kan vi forsikre oss om at vi finner løsninger som alle er fornøyde med, slik at vi ikke må forandre mye i etterkant. 

Deretter oversender dere hustegninger og situasjonskart over tomt. Har dere andre oppmålinger er det ønskelig å få også det oversent. Er ikke nevnte dokumenter tilstrekkelig for å begynne designprosessen trenger jeg ta flere mål på plass.

Jeg begynner med å designe en hageplan, hvor jeg plasserer inn de forskjellige sonene til hagen, og tegner inn hvor beplantingen skal være. Ofte stopper vi der, men hvis kunden ønsker en detaljert beplantningsplan, så lager jeg dette også. En beplantningsplan inneholder plantetyper, antall og plassering.

Hva tegner jeg?

Jeg designer hele hager, men kan også bistå med enkeltområder. F.eks. et enkelt bed, ramme inn sitteplassen med planter for å gjøre den mer intim, forandre et skyggefullt «vanskelig område» til en liten spennende oase. 

bottom of page